ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η ΠΟΕΔΗΝ για την 12η ΜΑΗ, την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ.

Συναδέλφισες-οι
      Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών επέλεξε φέτος, να αφιερώσει την Ημέρα Νοσηλευτών για το 2018 στο να υπενθυμίσει ότι «Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ» και ότι η φροντίδα υγείας πρέπει να είναι προσβάσιμη και προσιτή σε όλους, ανεξάρτητα από την τοποθεσία ή τις συνθήκες. Και βέβαια ο ρόλος των Νοσηλευτών σε αυτό είναι εξαιρετικά κομβικός, καθώς οι Νοσηλευτές, από την ίδια την φύση του επαγγελματικού τους προσδιορισμού, έχουν την δυναμική να αποτελέσουν μια Ηγετική Φωνή για την υλοποίηση αυτού του στόχου.
       Προτού όμως οι ιθύνοντες της Πολιτικής Ηγεσίας της χώρας μας, με ακατάληπτα προσχήματα, ζητήσουν από τους Νοσηλευτές για άλλη μια φορά:
• να βάλουν «πλάτη» και να στηρίξουν το πολύπαθο και προβληματικό Εθνικό Σύστημα Υγείας,
• να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις που επιφέρει η εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση (πρόσφυγες- μετανάστες) και οι πολιτικές επιλογές αναφορικά με τη δημοσιονομική κρίση
θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η ώρα της ενότητας του κλάδου μας είναι πιο κοντά από ποτέ. Έχει έρθει πια το πλήρωμα του χρόνου να σταματήσει η συνεχιζόμενη διάσπαση των Νοσηλευτών. Το «διαίρει και βασίλευε» εξυπηρετεί την εκάστοτε κυβέρνηση. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για την ενότητα του κλάδου. Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από την πρόταση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ.
      Με απόλυτα ενωτικό επομένως χαρακτήρα, κατατέθηκε στην Κυβέρνηση η πρόταση/ θέση της ΠΟΕΔΗΝ:
• Ενιαία βαθμίδα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης καθότι με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καταργούνται σταδιακά τα ΤΕΙ. Αυτονόητο θα πρέπει να είναι ότι λόγω των αδιαμφισβήτητων τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, όλοι οι Νοσηλευτές απόφοιτοι ΤΕΙ, που υπηρετούν στην Δημόσια Υγεία – Πρόνοια, θα πρέπει να σταδιακά να ισοτιμηθούν τα πτυχία τους ως Ανώτατης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) και να ενταχθούν μισθολογικά- βαθμολογικά στη ΠΕ κατηγορία.
• Για το ΔΕ Νοσηλευτικό Προσωπικό. Ο τίτλος των εργαζομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας- Πρόνοιας, να είναι ΔΕ Νοσηλευτικό Προσωπικό με αντίστοιχη περιγραφή στους Οργανισμούς όλων των Νοσοκομείων. Άμεση διέξοδος του ΔΕ Νοσηλευτικού Προσωπικού στα ΤΕΙ, στο τρίτο έτος με κριτήριο την εμπειρία.
• Ενιαίος κλάδος για το Νοσηλευτικό Προσωπικό, με σαφή περιγραφή καθηκόντων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων, με αντίστοιχη μισθολογική και εργασιακή εξέλιξη.
• Καθιέρωση εφημερίας Νοσηλευτή με αποζημίωση αντίστοιχη του λοιπού Επιστημονικού Προσωπικού.
• Αναδρομική χορήγηση της διαφοράς του Επιδόματος Ευθύνης προϊσταμένων τμημάτων της Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας (Απόφαση Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας)
• Απρόσκοπτη καταβολή και διπλασιασμός του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας
• Ένταξη στα ΒΑΕ
Συναδέλφισες-οι
            Έχουμε την δύναμη, αρκεί να το πιστέψουμε!
     Έχουμε την δυναμική, αρκεί να το δούμε!
              Ας είναι επομένως η 12η Μάη του 2018 ημέρα εορτασμού της ενότητας μας στους κοινούς εργασιακούς μας αγώνες!
                                                 Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ


από ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ "Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ"
μέσω somippok
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ENA KI ENA ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video