ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή βρίσκει όλους τους νοσηλευτές στο νοσοκομείο μας, σακατεμένους, με κουτσουρεμένα δικαιώματα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Ψ.Ν.Α


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Ψ.Ν.Α
 


Η Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή βρίσκει όλους τους νοσηλευτές στο νοσοκομείο μας, σακατεμένους, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, με μεγάλες απώλειες στους μισθούς, με μονοβάρδιες στις εξωτερικές δομές, με εξαντλητικά ωράρια την περίοδο των αδειών και χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό. Οι μηδαμινές προσλήψεις των τελευταίων χρόνων, με την παράλληλη μεγάλη αποχώρηση λόγω συνταξιοδοτήσεων οδήγησαν στη μείωση του νοσηλευτικού προσωπικού και σε συνθήκες εντατικοποίησης. Την ίδια ώρα οι επαγγελματικές ασθένειες και τα ατυχήματα πολλαπλασιάζονται, όσο εντατικοποιείται η εργασία και απουσιάζουν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Στην κατάσταση αυτή προστίθενται προβλήματα που "γεννά" η μεγάλη υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου, με ελλείψεις σε υλικά, με απουσία ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού π.χ αξονικός τομογράφος και απουσία ιατρού εργασίας προκειμένου να παρθούν μέτρα προφύλαξης, υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
Σήμερα ο μεμονωμένος προσωπικός αγώνας που δίνει ο κάθε νοσηλευτής να βγει η βάρδια χωρίς απώλειες, να δώσει λύση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς βρίσκει τοίχο στις δήθεν εξαγγελίες για προσλήψεις που παραμένουν στα χαρτιά, την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι οι ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό ξεπερνούν τις 15.000 θέσεις. Μόνο στο δικό μας νοσοκομείο η νοσηλευτική υπηρεσία έχει πάνω από 400 κενές οργανικές θέσεις. Όσο επιτρέπουμε σε κυβέρνηση και συντεχνιακές λογικές (ΕΝΕ) να είμαστε διαιρεμένοι, ο νοσηλευτής ΤΕ απέναντι στους ΔΕ, ο ένας κλάδος απέναντι στον άλλο και στο απυρόβλητο ο πραγματικός δυνάστης, τόσο η στρατηγική τους θα τσακίζει τη ζωή την δική μας και των ασθενών. Για να σταματήσουν να γίνονται τα δικαιώματά μας λίπασμα για τις ορέξεις και τα κέρδη τους, η μόνη λύση η πάλη των εργαζομένων με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της δικής μας ζωής.
Η καλύτερη τιμή στη μαχόμενη νοσηλεύτρια και στο νοσηλευτή είναι η συλλογική πάλη μέσα από το σωματείο για την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και την αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα, ως βάση για νέες κατακτήσεις με κριτήριο τις ανάγκες μαςΑπαιτούμε:
  1. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης στα 50 χρόνια για τις γυναίκες και στα 55 για τους άνδρες. Όχι στην κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος.
  2. Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009.
  3. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις π.χ συμβασιούχοι - επικουρικοί.
  4. Μέτρα για την προστασία της μητρότητας και του παιδιού. Αύξηση της άδειας τοκετού - λοχείας, ανάπτυξη παιδικών σταθμών, διευκολύνσεις για την εργαζόμενη μητέρα. Απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας στις έγκυες και στις μητέρες για όλη τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας του παιδιού. Απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας στα μέλη των μονογονεϊκών οικογενειών, μέχρι την ηλικία των 12 ετών.
  5. Ενιαία ανώτατη Εκπαίδευση. Διαρκή υποχρεωτική επιμόρφωση - παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, με ευθύνη του δημόσιου συστήματος Παιδείας και Υγείας. Καμία εμπλοκή των φαρμακευτικών εταιρειών.
  6. Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Κατάργηση κάθε μορφής «επιχειρηματικής δράσης».   


από ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α. (ΔΑΦΝΙ)
μέσω https://ift.tt/1nsJmT1
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ENA KI ENA ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video