ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δελτίο Τύπου 2018-06-05

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2018 

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το ΕΚΑ  επισημαίνει την ανάγκη βελτίωσης της προστασίας του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την αλλαγή του παραγωγικού και καταναλωτικού προτύπου. Καθώς η επέμβαση του ανθρωπίνου παράγοντα στο περιβάλλον έχει ενταθεί,  επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την ήδη δύσκολη κατάσταση, ένα εργαλείο για τον περιορισμό των παγκοσμίων περιβαλλοντικών προβλημάτων είναι η υιοθέτηση ενός άλλου μοντέλου παραγωγής και κατανάλωσης με μικρότερο αποτύπωμα για τον Πλανήτη. 

Το γραμμικό μοντέλο εξορύσσω – παράγω - διακινώ/μεταφέρω - καταναλώνω - απορρίπτω, πάντα στο βωμό της μεγιστοποίησης του κέρδους, ξεπέρασε πλέον τα όριά του. Μάλιστα, όλα αυτά  συμβαίνουν σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, όπου όλο και περισσότερα προϊόντα παράγονται σε χώρες με φθηνό εργατικό κόστος, εν συνεχεία  μεταφέρονται και καταναλώνονται στους αντίποδες της υδρογείου, ενώ στο τέλος του κύκλου ζωής τους ως απόβλητα πλέον, μπορεί να ακολουθούν την αντίστροφη διαδρομή και να επιβαρύνουν  δραματικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Τη θέση του πρέπει να πάρει ένα νέο παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο που αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση της ανάλωσης πρώτων υλών, μέσω της μεγιστοποίησης των δυνατοτήτων αξιοποίησής τους με τη μορφή επαναχρησιμοποιώ - επισκευάζω - ανακυκλώνω. Είναι ο αντίποδας αυτού που συμβαίνει σήμερα και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εκπτώχευση του πλανήτη  με απρόβλεπτες συνέπειες για τον άνθρωπο και  την επιβίωσή του. 

Για τη χώρα μας μετά από 8 χρόνια κρίσης, οικονομικής ύφεσης  και υψηλής ανεργίας, το ζητούμενο είναι η τόνωση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Αυτή η διαδικασία δεν μπορεί παρά να εμπεριέχει πολιτικές και δράσεις με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και  ισχυρή κοινωνική προστιθέμενη αξία που περνάει μέσα από την δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας, τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων και την επιστροφή όσων εγκατέλειψαν τη χώρα λόγω της κρίσης. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και είναι η κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Αποτελεί  μια ευκαιρία για απολογισμό των πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε και τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων. Εφέτος, το κεντρικό θέμα της ημέρας  είναι ο περιορισμός της χρήσης του πλαστικού και η αντιμετώπιση της εκτεταμένης ρύπανσης από πλαστικό σε ολόκληρο τον Πλανήτη.

(PDF) (DOC)από E.K.A. https://ift.tt/2JlcWMB
μέσω www.eka.org.gr
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ENA KI ENA ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video