ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ -Απεργούν αύριο ενάντια στην εργασιακή ομηρία και την απαξίωση των δομών


Τρίτη 26 Ιούνη 2018                                                                                                    Σελίδα 10                 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ    
                                   
Απεργούν αύριο ενάντια στην εργασιακή ομηρία και την απαξίωση των δομών

Από την απεργία των εργαζομένων στο πρόγραμμα τον περασμένο Μάρτη
Από την απεργία των εργαζομένων στο πρόγραμμα τον περασμένο Μάρτη
Σε πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 10 π.μ. προχωρούν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με κάλεσμα που απευθύνει το Πανελλήνιο Συντονιστικό Οργανο Συλλόγων και Σωματείων τους.
Απεργούν ενάντια στη δεκαπενταετή εργασιακή ομηρία, την απαξίωση των δομών του «Βοήθεια στο Σπίτι». Διεκδικούν εργασιακή διασφάλιση όλου του προσωπικού. Ζητούν επίσης την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους εργαζόμενους που δουλεύουν στις δομές ως οικογενειακοί βοηθοί, στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισής τους με εργαζόμενους ίδιων καθηκόντων από άλλες υπηρεσίες.
Με αφορμή την απεργία, ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με την Σοφία Κολιζέρα, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Αττικής.
Η ικανοποίηση των αιτημάτων μας περνά από την οργάνωση μαζικών αγώνων
-- Πείτε μας λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
-- Το πρόγραμμα απευθύνεται στην τρίτη ηλικία και στα άτομα με αναπηρίες. Υλοποιείται μέσα από τους δήμους, με 875 δομές και περίπου 3.500 εργαζόμενους, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πάνω από 100.000 ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη. Από το 2012 χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθνικούς πόρους, με προγραμματικές συμβάσεις που έχουν ετήσιο χαρακτήρα, εκτός από την τελευταία, που είναι διετής, μέχρι το τέλος του 2019. Για 15 συνεχόμενα χρόνια, δουλεύουμε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ετήσιας διάρκειας που ανανεώνονται κάθε χρόνο. Παρά τη 15ετή διάρκειά του, ο χαρακτήρας του προγράμματος είναι εφήμερος, με τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση να μην επιλύουν οριστικά το ζήτημα της χρηματοδότησης και ενώ διατηρούν την εργασιακή ομηρία.
-- Μαζί με αυτήν την εργασιακή ομηρία, ποιες άλλες δυσκολίες αντιμετωπίζετε;
-- Το προσωπικό δεν φτάνει για να καλύψει όσους χρειάζονται τις υπηρεσίες του προγράμματος. Σε κάποιους δήμους υπάρχουν λίστες αναμονής. Επισκεπτόμαστε τα σπίτια με συχνότητα μια φορά τη βδομάδα, ενώ θα έπρεπε να γίνονται πιο συχνές επισκέψεις. Εχουμε ελλείψεις σε ειδικότητες όπως νοσηλευτές, κοινωνικούς επιστήμονες, βοηθητικό προσωπικό. Ο στόλος των οχημάτων είναι γερασμένος. Εχουμε ζητήσει να αντικατασταθεί, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Πολλά αυτοκίνητα τα έχουν πάρει οι δήμοι για άλλη χρήση. Πολλές φορές συνάδελφοι χρησιμοποιούν δικά τους αυτοκίνητα ή μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάνε στα σπίτια των ηλικιωμένων.
-- Τι γίνεται με τις δικές σας συμβάσεις;
-- Με μια λέξη, εμπαιγμός! Ενώ μας έλεγαν ότι υπάρχει πολιτική βούληση για να το λύσουν με νομοθετική ρύθμιση, στην τελευταία συνάντηση, το περασμένο Πάσχα, με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας, μας εμφάνισαν ως μονόδρομο τη λύση της προκήρυξης διαγωνισμού ΑΣΕΠ! Η εμπειρία δείχνει πως οι διαγωνισμοί αυτοί αποκλείουν μεγάλο μέρος των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, όπως έγινε πρόσφατα με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων.
-- Τι διεκδικείτε και πώς;
-- Ζητάμε να προχωρήσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεών μας σε αορίστου χρόνου. Ακόμα, απαιτούμε κάλυψη των κενών θέσεων, διεύρυνση του προγράμματος και με άλλες ειδικότητες, διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχειας του προγράμματος. Εδώ να πούμε μάλιστα ότι πρόσφατα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θ. Φωτίου, ανακοίνωσε τη σύσταση Κέντρων Ολοκληρωμένης Φροντίδας Ηλικιωμένων που επικαλύπτουν προγράμματα όπως το δικό μας, τα ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ. Ετσι δημιουργούν νέες στρατιές συμβασιούχων, κατακερματίζουν περαιτέρω την Πρόνοια, χωρίς ταυτόχρονα να αντιμετωπίζουν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.
Ορος για την αποτελεσματική διεκδίκηση των αιτημάτων μας είναι η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις που οργανώνουμε. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Δεν απορρίπτουμε την προσφυγή σε νομικές διαδικασίες, αλλά ξέρουμε ότι δεν είναι αυτές που θα δώσουν τις λύσεις που θέλουμε. Είναι ανάγκη να έχουμε καθαρό προσανατολισμό ότι απαιτείται οργάνωση και ανάπτυξη μαζικών αγώνων.

https://ift.tt/2y53mdo


από ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
μέσω https://ift.tt/2FC5c6G
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ENA KI ENA ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video