ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανακοίνωση για την Καθαριότητα


ΧΑΛΑΝΔΡΙ 31-05-2018 

Προς: Επικεφαλής των παρατάξεων 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το τελευταίο διάστημα τα εργατικά ατυχήματα στους Δήμους τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο και ο Δήμος μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Η τήρηση των μέτρων ασφαλείας και η παροχή ειδών προστασίας είναι επιβεβλημένη. Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας ειδικά στο χώρο του αμαξοστασίου είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. 

Η επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας έχει ενημερώσει εγγράφως και προφορικώς τη διοίκηση για τον εντοπισμό των προβλημάτων και την επίλυσή τους. Το ΔΣ του συλλόγου ομοίως έχει προβεί σε συναντήσεις αναφέροντας τα προβλήματα που διαπιστώσαμε και παραμένουν άλυτα. Επιγραμματικά αναφέρουμε: 

- Πεταμένα σκουπίδια διάσπαρτα και εκτεθειμένα σε διάφορα μέρη του αμαξοστασίου 

-Διαχωρισμός σκουπιδιών- ανακύκλωσης από συναδέλφους με τα χέρια χωρίς μέσα ατομικής προστασίας 

-Απόβλητα των πλυντηρίων των κάδων που τα εναποθέτουν είτε στο χώμα είτε στο φρεάτιο των όμβριων αντί να πηγαίνουν σε εργοστάσιο απορρύπανσης υγρών 

-Η υπερφόρτωση των απορριμματοφόρων 

-Η εντατικοποίηση της δουλειάς, η άσκηση πίεσης, με εκφοβισμούς και απειλές κυρίως στους συμβασιούχους, για απόδοση πάνω από τις δυνάμεις τους 

-Η απαξίωση της εργασίας των συναδέλφων, η μετακύληση των ευθυνών για όλα τα κακώς κείμενα και η επίρριψη ευθυνών για τυχόν ζημιές των οχημάτων στους εργαζόμενους αγνοώντας όλα τα ανωτέρω 

-Η έλλειψη αποδυτηρίων και τουαλετών 

-Η στέγαση των εργατών πρασίνου σε χώρο που μόνο χώρο εργασίας δε θυμίζει 

-Τα απορριμματοφόρα δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας (π.χ. διακόπτες ασφαλείας για όπισθεν) 

-Η έλλειψη εβδομαδιαίου ή μηνιαίου προγραμματισμού εργασιών, η έγκαιρη γνωστοποίηση στους εργαζόμενους, η έλλειψη ρολογιού εργασιών προκαλούν εντάσεις και παρεξηγήσεις. 

Αυτά και άλλα που επικρατούν στο χώρο του αμαξοστασίου θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων. 

Πριν λίγα χρόνια η διοίκηση προχώρησε σε αγορά οικοπέδου, πάγιο αίτημα χρόνων, για την μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου και λειτουργία σταθμού μεταφόρτωσης. Μία αγορά που χαιρετήθηκε από την πλειοψηφία του σωματείου. Όμως η διοίκηση δεν προχώρησε σε καμία εργασία για το σκοπό αυτό και οι παρεμβάσεις στο χώρο του αμαξοστασίου σχεδόν ανύπαρκτες. Αντίθετα επιβάρυνε κι άλλο τις αντίξοες συνθήκες στο αμαξοστάσιο με τις επιλογές της, προχώρησε σε περιττές αγορές μηχανημάτων που βρίσκονται σε απραξία, υιοθέτησε συμπεριφορές απαξίωσης και εκφοβισμού απέναντι στους συναδέλφους προκειμένου να πετύχουν τη χειραγώγησή τους εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη της εργασίας. 

Σε χωρισμό του αμαξοστασίου με λαμαρίνες προκειμένου να κρυφτούν οι εικόνες της ντροπής για να πραγματοποιηθεί η φιέστα της επίσκεψης των Ευρωπαίων για το W4think. Προσπάθησε να παραχωρήσει δωρεάν το οικόπεδο που αγοράστηκε για την μετεγκατάσταση, στον εργολάβο που πήρε το έργο των όμβριων για την εγκατάσταση των δικών του μηχανημάτων, κάτι που καταδεικνύει ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδια της διοίκησης να προχωρήσει στις εργασίες για την μετεγκατάσταση. 

Θέλουμε μια πόλη καθαρή όμως και οι εργαζόμενοι πρέπει να εργάζονται με τις κατάλληλες συνθήκες. Ο κλάδος της καθαριότητας μετρά πάνω από 30 νεκρούς σε διάστημα τριών χρόνων και βέβαια μιλάμε για εκατοντάδες συναδέλφους που μένουν παράλυτοι ή πάσχουν από διάφορες λοιμώξεις, καρκίνους, ηπατίτιδες και άλλα. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

-Άμεσα τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο χώρο του αμαξοστασίου, αποδυτήρια και κατασκευή τουαλετών. 

-Ενέργειες για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών που στεγάζονται στο χώρο του αμαξοστασίου 

-Διασφάλιση αναγκαίου εξοπλισμού για κάθε εργασία με πλήρη συστήματα ασφαλείας. Χωρίς διασφάλιση όλων των προδιαγραφών ασφαλείας σύμφωνα με τους κανονισμούς να μην κινείται κανένα όχημα. Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Την πραγματοποίηση των απαραίτητων εξετάσεων στους εργαζόμενους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. 

-Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας που καταβάλλει ανθρώπους και μηχανήματα. Να σταματήσουν τα φαινόμενα απαξιωτικών, εκφοβιστικών συμπεριφορών και άσκησης πίεσης που συμβάλλουν σε αυτό. 

-Αυστηροποίηση με αλλαγές του άρθρου 36 του κώδικα για το καθεστώς της 24ωρης εργασίας των υπηρεσιών καθώς χρησιμοποιείται και λειτουργεί ως μέτρο εντατικοποίησης. 

-Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας που υποβαθμίζουν περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα , δημιουργώντας μια γενιά συμβασιούχων χωρίς ασφάλεια, ποιότητα δουλειάς, σε πολιτική ομηρία και χειραγώγηση. 

-Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


από ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
μέσω https://ift.tt/1zP9m0s
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ENA KI ENA ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video