ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ. της ΓΣΕΒΒΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ ΘΑΝΑΣΗ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗ ΓΣΕΒΕΕ

 

 

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Το Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ στη συνεδρίασή του, στις 17/6/2018, μετά από πρόταση της επιτροπής νομιμοποίησης, απέκλεισε από αντιπρόσωπο στη Γ.Σ. το συνάδελφοΚαλαμπαλίκη Θανάση, στέλεχος της ΠΑΣΕΒΕ, μέλος του Προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ και προέδρου της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

«Στηρίχτηκε» σε νομικίστικα τερτίπια χωρίς να υπάρχει κανείς πραγματικός λόγος για τον αποκλεισμό του, όπως ξεκάθαρα αποδείχτηκε και από την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τόσο της Επιτροπής νομιμοποίησης όσο και του Δ.Σ..

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι ΓΙΑΤΙ;

Αφού είναι γνωστή στους πάντες και στον Πρόεδρο Καββαθά η διαχρονική πάλη των αγωνιστικών δυνάμεων ενάντια στα φαινόμενα νοθείας στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Αφού είναι γνωστή στους πάντες και στον πρόεδρο Καββαθά, ότι η Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση τοποθετείται λέγοντας κάθε φορά θαρρετά τη γνώμη της και επιδιώκοντας να πείσει γι’ αυτή πάντα με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με άλλου είδους μεθοδεύσεις.

Για ποιο λόγο προχωρά η επιτροπή και στη συνέχεια το ΔΣ στον συγκεκριμένο αποκλεισμό;

Σίγουρα όχι γιατί η επιτροπή νομιμοποίησης και το ΔΣ πηγαίνουν πάντα με το γράμμα του νόμου όπως επικαλέστηκαν και στη συνεδρίαση. Άλλωστε είναι γνωστά τα φαινόμενα ομοσπονδιών φαντασμάτων από την επαρχία που εμφανίζονταν με όλα τα χαρτιά “τακτοποιημένα” χωρίς ποτέ κανείς να έχει δει ούτε ψηφίσαντες, ούτε τις ομοσπονδίες αυτές. Είναι επίσης γνωστά και πιο πρόσφατα φαινόμενα αρχισυνδικαλιστών, που εκλέγονται αντιπρόσωποι στη ΓΣΕΒΕΕ την ίδια μέρα  που έχουν κάνει έναρξη εργασιών στην εφορία.

Μία πραγματικά μπορεί να είναι η εξήγηση για την εν λόγω πρακτική.

Πρόκειται για κίνηση φίμωσης, ή έτσι τέλος πάντων νομίζουν όσοι την εμπνεύστηκαν, απέναντι στη μεγαλύτερη τοπική ομοσπονδία της Ελλάδας αλλά και απέναντι στο συνδυασμό της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης με στόχο καθαρά πολιτικό:

Να κλείσουν τη φωνή εκείνη που αποκαλύπτει τον πραγματικό προσανατολισμό των θέσεων και των πρακτικών της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ.

Φαίνεται ότι οι θέσεις της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης και της ΟΒΣΑ πραγματικά ενοχλούν την εν λόγω “ηγεσία” που προσπαθεί να το παίξει “μάνα του λόχου”, ενώ στην πράξη με τις θέσεις της, εκφράζει τα συμφέροντα μιας χούφτας εύρωστων επιχειρηματιών έχοντας πάρει προ πολλού διαζύγιο με τα προβλήματα της μεγάλης πλειοψηφίας.

Φυσικά οι προσπάθειες να πειστεί με λογικά επιχειρήματα ένας γραφειοκρατικός συνδικαλισμός που δεν έχει κανένα πρόβλημα να δαπανά πάνω από 300.000 για ημερίδες που τίποτε δεν έχουν να προσφέρουν στους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, που θεωρεί αγώνα το να περιδιαβαίνει στους κοινωνικούς διαλόγους “εκλιπαρώντας” για οικονομική δημοκρατία και να υπογράφει κοινά ανακοινωθέντα με τους συνεταίρους της ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ένωση εφοπλιστών, ένωση τραπεζιτών, που σαμποτάρει τις ίδιες τις κινητοποιήσεις που ανακοινώνει (π.χ. μέρα πανεθνικής δράσης) για να κλαίγεται μετά για την αναποτελεσματικότητα των αγώνων, δεν έχουν πραγματικά και μεγάλο νόημα.

Ποια είναι η ΟΒΣΑ είναι γνωστό.

$1ü  Είναι η μεγαλύτερη τοπική ομοσπονδία της ΓΣΕΒΕΕ, με πλούσια αγωνιστική δράση, με αντιμονοπωλιακές θέσεις, πρωτοστάτησε στη δημιουργία της ΠΑΣΕΒΕ και αποτελεί βασικό στήριγμα της.

$1ü  Είναι μια από αυτές τις ομοσπονδίες που δεν υπέστειλε ποτέ και για κανέναν λόγο την σημαία της υπεράσπισης των πραγματικών συμφερόντων των αυτοαπασχολούμενων.

$1ü  Αντιστέκεται στον «κοινωνικό εταιρισμό», τα φληναφήματα περί «οικονομικής δημοκρατίας» στα πλαίσια του αδυσώπητου καπιταλιστικού ανταγωνισμού, στις θεωρίες περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων, σε κάθε θέση που επιδιώκει να αφοπλίσει τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και να τους παραδώσει ανυπεράσπιστους στις αντιλαϊκές πολιτικές που εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι αντιπρόσωποί της και ως μέλη της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης.

Και είναι εμφανές ότι οι θέσεις τους αυτές ενοχλούν όλους αυτούς που θέλουν συναίνεση και πλήρη στοίχιση στις πολιτικές και τις κατευθύνεις ΕΕ- κυβερνήσεων.

Προφανώς οι εμπνευστές της παραπάνω κίνησης είναι και λίγο ανιστόρητοι. Αγνοούν ή κάνουν πως αγνοούν ότι η γραμμή της αγωνιστικής διεκδίκησης μπορεί να περιοριστεί από νομικίστικα τερτίπια και απαγορεύσεις .

Ούτε πρόκειται να μας φιμώσουν ούτε πρόκειται να απαλλαχθούν από την παρουσία των αγωνιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων.

Η επιλογή που έχει κάνει, εδώ και πολλά χρόνια η Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση είναι δίκαιη και εκφράζει με κάθε τρόπο τη φωνή αυτών που δεν ακούγονται, που δεν χωράνε στις ημερίδες και τα συνέδρια, των εκατοντάδων χιλιάδων μικρών επαγγελματιών που παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες για το μεροκάματο και θα συνεχίζει να ακούγεται το ίδιο καθαρή και δυνατή. Και φυσικά «πλανώνται πλάνην οικτράν», όποιοι νομίζουν ότι με τις απαγορεύσεις και αποκλεισμούς μπορεί να αναστρέψει αυτή την κατάσταση.

Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα να καταδικάσει τα φαινόμενα αποκλεισμών και δημιουργίας πλαστών συσχετισμών και την πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ να αλλάξει την απαράδεκτη απόφαση αποκλεισμού του προέδρου της μεγαλύτερης Τοπικής Ομοσπονδίας.

Η ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

                                                                                         ΑΘΗΝΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018


από info@sisema.gr (Διαχειριστής)
μέσω sisema.gr - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ENA KI ENA ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video