ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


Συγκέντρωση - συναυλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 10 Ιούλη στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο με σύνθημα «Παλεύουμε για ένα καθολικό αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης».

 Τη συγκέντρωση - συναυλία διοργάνωσαν τα σωματεία εργαζομένων των Νοσοκομείων ΠαΓΝΗ, Βενιζελείου, Αγίου Νικολάου, Χανίων, Ρεθύμνου, του Ψυχιατρείου Χανίων και της 7ης ΥΠΕ.
Στην διάρκεια της συγκέντρωσης απεύθυναν χαιρετισμό οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων και μέλη των γενικών συμβουλίων της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ. 

Αμέσως μετά ακολούθησε συναυλία με έντεχνα κρητικά τραγούδια από την ορχήστρα του Νικήτα Μαυρομανωλάκη, εργαζόμενου στο νοσοκομείο ΠαΓΝΗ.

Στη συγκέντρωση – συναυλία παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες των Συνδικάτων Οικοδόμων και Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών, της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των Συνταξιουχικών Σωματείων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Η πρωτοβουλία των σωματείων της υγείας να διοργανώσουν αυτή την συγκέντρωση είναι η απόρροια της δράσης μας το προηγούμενο διάστημα για το σύνολο των προβλημάτων ασθενών και εργαζομένων. Το θέμα της υγείας αφορά πρώτα και κύρια τις λαϊκές οικογένειες. Πηγάζει από την ιδία την αναγκαιότητα να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο το ρεύμα εκείνο που δεν βολεύεται με τα ψίχουλα που αναδιανέμει η κυβέρνηση στο όνομα του ρεαλισμού, του εφικτού και της περιβόητης μεταμνημονιακής εποχής.

Καμία ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης δεν υπήρξε. Ακόμα και η πρόσβαση των ανασφάλιστων δεν προήλθε από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Το προσωπικό ανακυκλώνεται, δεν προστίθενται.


Ο αριθμός των μόνιμων εργαζομένων στην υγεία μειώθηκε κατά 1619 εργαζόμενους την τριετία 2015 – 2017, αφού οι πολυδιαφημιζόμενες προσλήψεις δεν καλύπτουν ούτε τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις, ενώ ταυτόχρονα, επεκτείνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, δηλαδή δουλειά με ημερομηνία λήξης και μειωμένα δικαιώματα, όπου οι εργαζόμενοι πληρώνονται κυρίως από τα έσοδα των νοσοκομείων και προγράμματα του ΟΑΕΔ (δηλαδή από τις εισφορές μας). Αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση των μνημονίων, ούτε στην υγεία ούτε πουθενά. Το αφήγημα περί κανονικότητας μετά της 21 Αυγούστου της σταθεροποίησης και αναβάθμισης του ΕΣΥ, που διαφημίζει η κυβέρνηση, την βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στο πετσί τους.

Η επιστροφή στην κανονικότητα για τους εργαζόμενους και για τους ασθενείς σημαίνει σταθερή και μόνιμη δουλειά, δουλειά με δικαιώματα, με ρεπό και άδειες. Σημαίνει Υγεία που θα είναι λαϊκό δικαίωμα κι όχι εμπόρευμα. Το κράτος έχει ως κριτήριο την υλοποίηση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία, την προσαρμογή στη μείωση των δαπανών.  

Η λαϊκή παρέμβαση είναι αναγκαία και επιβάλλεται όχι μόνο από τους υγειονομικούς αλλά από όλο το λαϊκό κίνημα. Όχι για να διατηρηθεί ένα ξεπερασμένο σύστημα υγείας και να μειωθούν οι απαιτήσεις σε μερικές μόνο προσλήψεις αλλά να διεκδικηθεί σήμερα ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας.
από Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγ.Νικολάου Κρήτης
μέσω http://www.gnan.gr/
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ENA KI ENA ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video