ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

STOP στη σκανδαλώδη, διχαστική και απαξιωτική τακτική της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας


Αθήνα, 04 Ιουλίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 500/3/69
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά σήμερα νομοθετώντας με «δυο μέτρα και δυο σταθμά» απέδειξε πόσο σέβεται το ρόλο και το έργο των Σωμάτων Ασφαλείας.
Με τροπολογίες που κατατέθηκαν από τον συγκυβερνήτη και Υπουργό Εθνικής Αμύνης σε σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ και ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων σήμερα το πρωί, εξαιρούνται Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί από την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου και τη δυνατότητα συνυπηρέτησης με συζύγους στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι τροποποιήσεις, ειδικότερα, αφορούν το ν.4472/2017 (Α' 74) & το ν.2946/2001 (Α' 224) που έχουν ως εξής:
 α) Το πρώτο εδάφιο της παρ. Ε' του άρθρου 127 του ν.4472/2017 (Α' 74), αντικαθίσταται ως εξής:
«Ε. Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μόνο πρώην Ν. Δωδεκανήσου) καθώς και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις Μονάδες Προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου (Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης), στη νήσο Σκύρο και τις τοπικές κοινότητες Ζίρου και Παλαικάστρου του Δήμου Σητείας, χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους εκατό (100) ευρώ.»
β) Στον ν. 2946/2001 (Α' 224), μετά το άρθρο 21, προστίθεται άρθρο 21Α ως εξής:
«1. Εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων δύναται να αποσπώνται με αίτησή τους, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, σε εκπαιδευτική μονάδα της πόλης όπου βρίσκεται η έδρα της στρατιωτικής μονάδας ή σε εκπαιδευτική μονάδα που απέχει έως είκοσι (20) χιλιόμετρα από τη στρατιωτική μονάδα που υπηρετεί ο/η σύζυγος στη μονάδα αυτή. Σε περίπτωση που ο/η σύζυγος υπηρετεί σε νησί, η κατά το προηγούμενο εδάφιο απόσπαση δεν μπορεί να διενεργείται εκτός νησιού.
2. Για την εφαρμογή της παρ. 1 ως στρατιωτική μονάδα νοείται η στρατιωτική εγκατάσταση όπου υπηρετεί πραγματικά ο/η στρατιωτικός.»
Δηλαδή, η επέκταση του επιδόματος των 100 ευρώ δεν αφορά τα Σώματα Ασφαλείας που απασχολούν στελέχη τους στις προαναφερόμενες περιοχές και δε δίδει κατά - σκανδαλώδη τρόπο - τη δυνατότητα αντίστοιχης συνυπηρέτησης των συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με τα όμοια των Σωμάτων Ασφαλείας. Όπως πληροφορηθήκαμε παρακολουθώντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ούτε λίγο ούτε πολύ για την απαράδεκτη αυτή διάκριση ευθύνονται τα συναρμόδια Υπουργεία, όπως ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, απάντησε στα εύλογα ερωτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης!
Ως Ομοσπονδίες καταγγέλλουμε αυτή τη συμπεριφορά της Κυβέρνησης, η οποία σημειωτέον τείνει να γίνει καθεστώς, άλλα να λέει και να πράττει το ΥΕΘΑ και άλλα τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία, ειδικά όταν νομοθετούν για οικονομικά θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Καλούμε, τις Φυσικές και Πολιτικές Ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν τη σκανδαλώδη, διχαστική και απαξιωτική τακτική τους έναντι των ενστόλων. Επίσης, καλούμε τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, άμεσα, να συστήσουν επιτροπές για την επέκταση του ως άνω επιδόματος στα Σώματα Ασφαλείας και τη χορήγηση του παραπάνω δικαιώματος συνυπηρέτησης σε αυτά, στις οποίες πρέπει να συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Τέλος, τους προειδοποιούμε ότι η προσπάθειά τους να μας αποπροσανατολίσουν με την ικανοποίηση επί μέρους υπαρκτών και δίκαιων αιτημάτων, θα πέσει στο κενό.
Ο αγώνας μας για να πράξουν το οφειλόμενο χρέος τους απέναντι στα Σώματα Ασφαλείας συνεχίζεται αμείωτος, απαιτώντας την άμεση συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ για την αποκατάσταση όλων των μισθολογικών αδικιών όλων των ενστόλων, όπως αυτές έχουν θεσμοθετηθεί με παλιά και νέα μνημόνια.
Οι Πρόεδροι
Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων


από ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
μέσω https://ift.tt/1lT1Fpw
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ENA KI ENA ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video